nieuws

Vraag logistiek personeel stijgt fors

Home

De vraag naar transportmedewerkers en logistiek personeel is in oktober fors gestegen. Het is zelfs de grootste stijger van alle sectoren, meldt de Monsterboard Employment Index. Met 222 punten staat de transportsector twee keer zo hoog als twaalf maanden geleden.

Vraag logistiek personeel stijgt fors
Logistiek personeel

De index voor transport, post en logistiek steeg met 15 punten. In september had de sector nog te maken met een dip, al is er al maanden een sterk opwaartse trend gaande. Sinds juni is het de sector met de hoogste groei sinds het begin van de meting in 2004. Industrie steeg met 15 en telecommunicatie met 11 punten.

 

Barometer

De Monsterboard Employment Index is de maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt op basis van zo’n driehonderd carrièresites en vacaturepagina’s.

Er was met name vraag naar vakmensen. De huidige economische omstandigheden zorgen voor een gezonde vraag naar medewerkers nu bedrijven willen profiteren van de verbeterde condities”, zegt Marc de Vries van Monsterboard.nl.

 

Opnieuw record

De totale index heeft opnieuw een record gevestigd, sinds het begin van de index in 2004. Met 167 punten staat de totale index verder 56 punten hoger dan twaalf maanden geleden. Dat betekent een groei van 50 procent.

 

Vooral vraag in Noorden

Uitgesplitst naar regio blijkt de regio West/Randstad het minst te profiteren van de toegenomen vraag naar personeel. De index voor die regio steeg met slechts 3 punten naar 162. Grootste stijger is Noord-Nederland, met 8 punten. Midden/Oost en Zuid steeg ook fors, met 7 punten. Alle vier de regio’s bereikten vorige maand hun hoogste piek in anderhalf jaar.  

 

Nederland groeier

Europees gezien behoort Nederland (+4) met Frankrijk (+8) en Zweden (+8) tot de grootste groeiers. De index van Duitsland bleef deze maand juist stabiel.

 

Kijk hier voor de maandelijkse Eployment Index 

 

Lees ook: Goed personeel steeds schaarser (cijfers & feiten, november 2006)

Hausse aan logistieke vacatures (bladarchief, augustus 2006)

Reageer op dit artikel