nieuws

Twintig procent groei bij Jungheinrich

Home

Heftruckfabrikant Jungheinrich meldt een stevige groei in het derde kwartaal 2006. De orderontvangst steeg met twintig procent naar 474 miljoen euro. Over de eerste negen maanden van 2006 noteert de fabrikant veertien procent groei naar een bedrag van bijna 1,4 miljard euro.

Twintig procent groei bij Jungheinrich
jungheinrich

Met name de omzet in verkoop van nieuwe heftrucks groeit stormachtig. Een verbetering van de inkomsten resulteert ook in een hoger bedrijfsresultaat. De winstgroei lag op 11 procent over negen maanden. Het rendement daalde wel licht, volgens Jungheinrich vanwege de hoge margedruk op nieuwe heftrucks.

 

Heftruckmarkt Rusland

De wereldmarkt is gunstig, meldt de Hamburgse heftruckproducent. Zowel Azië als Europa laten groeicijfers in aantallen zien van meer dan tien procent. Zeker Oost-Europa (Rusland) is booming business op dit moment. In Noord-Amerika ligt de marktsituatie iets ongunstiger. Voor dit jaar verwacht Jungheinrich in totaal meer dan 800.000 voertuigen weg te zetten.

 

Lees ook: Jungheinrich bouwt fabriek in Oost-Duitsland (september 2006)

Lees ook: “Jungheinrich haalt beste resultaat ooit” (mei 2006)

Reageer op dit artikel