nieuws

Logistiek: kosten of omzet?

Home

Zijn bedrijven winstgevender als logistiek een vooraanstaande rol speelt? Deze vraag legt Logistiek.nl voor aan haar bezoekers op deze logistiek site. Het blijkt nog altijd een gevoelig onderwerp want direct na het verschijnen van de nieuwsbrief stonden er reacties op de pagina van deze opinie-poll.

Logistiek: kosten of omzet?
Logistiek: kosten of omzet?

“Winst wordt niet alleen gerealiseerd door de kosten te verlagen”zegt Jan Scheffer. “Onderzoek heeft aangetoond dat logistiek ook bijdraagt in de omzetverbetering. Het werkt dus twee kanten op. Alle aanleiding dus om logistiek serieus mee te nemen in het beleid.” 

 

Bedrijf maken of breken

Willy Gommers van Organon vindt het volgende: “Helaas staat het niet altijd op de juiste agenda’s, maar logistiek maakt of breekt een bedrijf.”

 

Resultaten

De resultaten van de poll tot nu toe (27 november):

  • Logisch, goed logistiek management verlaagt de kosten (41%) 
  • Ja, maar met logistiek in de boardroom, anders dwingt het te weinig af  (43%)
  • Dat is een buikgevoel – nader onderzoek moet dat verband aantonen  (7%)
  • Zou het? Je moet logistiek niet belangrijker maken dan het is (7%)

 

Logistiek is kostenpost

Bert Bouwma vindt dat logistiek niet belangrijker gemaakt moet worden dan het is. “Mijn ervaring is dat logistiek nooit bijdraagt aan een omzetverbetering, is dit wel het het geval dan ben je mijn inziens niet bezig met je core business! Hoe je het ook went of keert, logistiek is altijd een kostenpost en is (wereldwijd) een ondergeschoven kindje, een sluitpost waar een aantal van oorsprong transportondernemers een meer dan klein slaatje uit slaan, als transportondernemers zich gaan bemoeien met logistieke vraagstukken is het einde altijd inzicht!  

 

Omzetverbetering
D.L. van Vliet is het niet met hem eens. “Logistiek kan wel degelijk leiden tot omzetverbetering. Omzet is nog steeds afhankenlijk van de vier P’s waarbij de plaats minstens zo belangrijk is als de overige drie.”

 

Lees hier de volledige reacties, stem en reageer ook!

 

Andere artikelen over dit onderwerp:

Reageer op dit artikel