nieuws

Genomineerden ‘Leerbedrijf van het Jaar’ bekend

Home

Leerbedrijven spelen een belangrijke rol bij de scholing van jonge mensen. Om het belang van leerbedrijven te onderstrepen organiseert VTL jaarlijks voor de sector transport en logistiek de verkiezing Leerbedrijf van het jaar. Dit jaar zal voor het eerst ook een Praktijkopleider van het Jaar worden gekozen.

Genomineerden ‘Leerbedrijf van het Jaar’ bekend
Leerbedrijf van het Jaar Praktijkopleider van het Jaar VTL

Naast leerbedrijf, ook praktijkopleider verkiezing

Leerbedrijven en praktijkopleiders konden zichzelf aanmelden voor de verkiezing of ze konden worden voorgedragen door anderen.

 

Genomineerden Leerbedrijf van het Jaar
De bedrijven die in aanmerking komen voor de titel Leerbedrijf van het Jaar zijn:

 • Intergom Airport Caddy, Schiphol
 • Sunshine Transport, Tynaarlo
 • Veenstra Transport, Heeg

 

Om een goede beoordeling te kunnen maken krijgen deze leerbedrijven een bezoek van de jury, waarbij vooral gelet wordt op het opleidings- en arbeidsklimaat. Criteria die een belangrijke rol spelen zijn:

 • opleidingsplan
 • gekwalificeerde praktijkopleiders
 • instroom leerlingen
 • begeleiding leerlingen
 • belang opleiding zittend personeel
 • doelgroepenbeleid

 

De Jury

In de jury zijn TLN, FNV Bondgenoten en VTL vertegenwoordigd: mevrouw I. Stomp namens TLN, de heer H. Onstwedder namens FNV Bondgenoten de heer G. Ros namens VTL.

 

Persoonlijke begeleiding

Voor de ontwikkeling van de leerling in het leerbedrijf is een belangrijke rol weggelegd voorde praktijkopleider. De verkiezing Praktijkopleider van het Jaar is, evenals de verkiezing voor leerbedrijven, belangrijk voor de sector. Persoonlijke begeleiding en coaching vormt niet alleen de leerling, maar draagt ook bij een succesvol traject van werkend leren.

 

Nominaties Praktijkopleider van het Jaar

Voor de verkiezing ‘Praktijkopleider van het Jaar’ heeft de jury de volgende praktijkopleiders genomineerd:

 • Marco van den Bergh, werkzaam bij ‘Jan de Rijk Logistics’
 • G. den Haan, werkzaam bij ‘VOF Emeli’
 • Raymond Peters, werkzaam bij ‘Rabelink Logistics Bv’

 

Publiek heeft een stem

In de uitzending van RTL Transportwereld van 12 november is een profiel van de genomineerde praktijkopleiders te zien. Het publiek krijgt de gelegenheid om te stemmen. Die stemmogelijkheid is er ook via internet.

 

Bekendmaking winnaars
Tijdens een grootschalig evenement op 20 november worden de winnaars bekendgemaakt. Sprekers op deze middag zijn Marc Lammers, Prof. Dr. Arnold Heertje, Paul Sikkema en Max Mulders. Zij zullen spreken over onderwerpen als coachen, de jeugd van tegenwoordig en competentiegericht leren bij het leerbedrijf.

U kunt zich hier aanmelden voor het evenement op 20 november

 

Doelstelling

De verkiezing Leerbedrijf van het Jaar is in het leven geroepen voor de promotie van het beroepsonderwijs in de sector het versterken van de relatie tussen leerbedrijven en VTL

promoten van goedgeschoold personeelsbeleid binnen de leerbedrijven.

 

Imago

De verkiezing versterkt ook het imago van de sector en de performance van het winnende bedrijf. De winnaar van de verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2006, wordt tevens voorgedragen voor de landelijke verkiezing Beste Leerbedrijf 2006. De prijs ‘Beste Leerbedrijf van het Jaar’ is in 1996 ingesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. 

 

Lees ook: VTL organiseert verkiezing Praktijkopleider van het Jaar (augustus 2006)

 

Reageer op dit artikel