nieuws

FloraHolland kan vliegtuigplaten afhandelen

Home

De vestiging van FloraHolland in Venlo heeft een nieuw cargo handling systeem geïnstalleerd. Dit systeem maakt het mogelijk om in de veilinghal vliegtuigplaten met importproducten te ontvangen en te verwerken. Het systeem bestaat uit een truckdock met aanrijbeveiliging en rollenbaan.

FloraHolland kan vliegtuigplaten afhandelen
Het cargo handling systeem van FloraHolland

Dankzij het nieuwe systeem hoeven vliegtuigplaten niet meer eerst afgebroken te worden op een externe locatie in Maastricht of Luik of op één van de exportveilingen van FloraHolland. Kwekers hoeven daardoor geen ‘breakdown’- en transportkosten te betalen. Bijkomend voordeel is dat het product nu eerder in Venlo is, waardoor de producten verser in de winkels liggen.

 

Rollenbaan

Het cargo handling systeem is geleverd door Master Equipment. Het bestaat uit een truckdock met aanrijbeveiliging en een rollenbaan. Het maximale draagvermogen van de truckdock is 6800 kilogram. De bediening geschiedt met een afstandsbediening.

 

Machinepark

FloraHolland verwacht een groei van de importproducten. Daarom wordt in Venlo ook het bestaande machinepark uitgebreid en vernieuwd. Er komen bijvoorbeeld twee nieuwe productielijnen voor Israëlische snijbloemen en twee nieuwe lijnen voor Afrikaanse rozen.

 

Lees ook: Bloemenveiling Aalsmeer en FloraHolland fuseren (oktober 2006)

 

Reageer op dit artikel