nieuws

EVO roept ECT-personeel op staking te stoppen

Home

Verladersorganisatie EVO maakt zich ernstige zorgen over de vertragingen in de Rotterdamse haven nu de staking vandaag de tweede dag is ingegaan. EVO vraagt het personeel van ECT dan ook met klem een einde te maken aan de wilde stakingen bij het containeroverslagbedrijf.

EVO roept ECT-personeel op staking te stoppen
Staking ECT

Algemeen directeur Dick van den Broek Humphreij (EVO): “Ik roep het personeel van ECT op om direct weer aan het werk te gaan. De stakers moeten beseffen dat je met deze werkonderbrekingen niet de directie treft, maar uiteindelijk ook de toekomst van je eigen baan in gevaar brengt. Door deze staking neemt de roep om meer concurrentie in alle hevigheid toe. En vroeg of laat komen er ook serieuze concurrenten in de Rotterdamse haven. Als je dan als bedrijf niet hebt laten zien bereid te zijn te vechten voor kwaliteit, dan ga je ten onder.”

 

Naar haven Antwerpen of Hamburg

De EVO is ook bang dat verladers ervoor gaan kiezen om naar bijvoorbeeld Antwerpen of Hamburg uit te wijken. “Handelsbedrijven zijn er niet om de Rotterdamse haven in stand te houden, ze hebben alleen belang bij een betrouwbare goederenstroom. Als de stakingen aanhouden, moeten zij fabrieken stil leggen omdat grondstoffen niet op tijd aankomen. Dramatisch, zeker omdat er recent enorme vertragingen zijn geweest door computerproblemen bij ECT. De betrouwbaarheid van de Rotterdamse haven is in het geding, en daarmee zet het personeel van ECT veel meer op het spel dan een werkrooster.”

 

Concurrentie hard nodig

Werknemers van ECT hebben maandag het werk neergelegd met als gevolg dat alle terminals van ECT platliggen. Verladers hebben nauwelijks uitwijkmogelijkheden, omdat ECT het overgrote gedeelte van de overslagcapaciteit in de Rotterdamse haven bezit. Volgens EVO is dit het zoveelste bewijs dat meer concurrentie in de haven hard nodig is.

 

Lees ook: Haven Rotterdam op historische tijdbalk (oktober 2006)

Reageer op dit artikel