nieuws

Arbocoaches kijken naar werkplek

Home

Pakweg zestig coaches fysieke arbeid komen woensdag 29 november bij elkaar op een themadag over werkplekonderzoek. Het is voor de zevende keer dat het Buro voor Fysieke Arbeid voor de aangesloten coaches een dergelijke themadag organiseert. Plaats van handeling is Medica Europe in Oss.

Arbocoaches kijken naar werkplek
Buro voor Fysieke Arbeid richt zich op werkplekonderzoek

Het Buro voor Fysieke Arbeid heeft in Nederland en België inmiddels zo’n 400 coaches fysieke arbeid opgeleid. Deze coaches zijn medewerkers van bedrijven waar fysiek zwaar werk wordt verricht, zoals in magazijnen en dc’s. Zij zijn opgeleid om collega’s te begeleiden bij het verminderen van de arbeidsbelasting.

 

Werkplekonderzoek

Behalve bij het trainen van de medewerkers spelen de coaches fysieke arbeid ook een belangrijke rol bij het verbeteren en inrichten van werkplekken. De themadag bij Medica Europe, een producent van medische disposables in de ziekenhuiswereld, gaat met name in op dit element. De coaches staan stil bij de vraag hoe je een werkplek bekijkt op het gebied van fysieke belasting en hoe verbeteringen aangebracht kunnen worden.

 

Lees ook: Wanneer tillen vertillen wordt (Transport+Opslag, 2004)

Reageer op dit artikel