nieuws

TNT stopt met Freight Management

Home

TNT heeft besloten dat, na de verkoop van de divisie Logistiek, ook de divisie Vrachtmanagement (Freight Management) eraan moet geloven. Het behoort niet tot de kernactiviteiten van het bedrijf. De kernactiviteiten van het bedrijf zijn alleen de divisies Post en Express.

TNT stopt met Freight Management
TNT Freight Management

Freight Management is ontstaan uit Wilson Logistics dat in 2004 door TNT is gekocht. TNT is van mening dat de mogelijkheden van Freight Management groter zijn binnen een ander concern dan TNT. Bij Freight Management werken ongeveer 2300 mensen en het bedrijfsonderdeel heeft 126 kantoren in 28 landen.

 

Logistiek

Onlangs deed TNT de Logistiek al voor 1,48 miljard euro over aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Apollo, omdat het de financiële doelstellingen van het concern uit Hoofddorp niet kon bijbenen. Door de transactie is Vrachtmanagement wat alleen komen te staan binnen TNT, omdat het weinig directe banden heeft met de twee belangrijke pilaren Post en Express. Vrachtmanagement verzorgt vrachten via de lucht en over zee. Daarnaast biedt het onderdeel aanvullende diensten aan, waaronder verzekeringen. Vrachtmanagement werkt met een internationaal netwerk, verspreid over 28 landen.

 

Essentieel onderdeel

Op de website van TNT is in een persbericht van 6 december 2005 het volgende te lezen:

‘TNT Vrachtmanagement, dat ongeveer € 800 miljoen aan jaaromzet vertegenwoordigt, is een essentieel element van het wereldwijde netwerk van TNT. Dit onderdeel verzorgt met name de verbinding tussen Azië en Europa en zal dan ook geen deel uitmaken van de te verkopen activiteiten.’

 

Lees ook: TNT overweegt verkoop Freight Management

Lees verder: TNT mag logistieke tak verkopen van Europese Commissie

 

Op website De Financiële Telegraaf meer over de kwartaalcijfers

Reageer op dit artikel