nieuws

TNT sluit contract met GeoPost

Home

TNT gaat vanaf volgend jaar voor het Franse postbedrijf La Poste internationale pakketpost ophalen en bezorgen. Het postconcern heeft daarvoor een contract gesloten met GeoPost, de dochteronderneming van La Poste.

TNT sluit contract met GeoPost
TNT

De overeenkomst levert TNT in vijf jaar tijd 120 miljoen euro op. TNT Express, waaronder het bezorgen van pakketpost valt, is zijn internationale netwerk sterk aan het uitbreiden. Het onderdeel heeft onder meer geïnvesteerd in India en China, waar GeoPost ook gebruik van gaat maken.

 

Boeing 747

Daarnaast heeft TNT twee nieuwe Boeing 747-toestellen aangeschaft die in 2007 dagelijks worden ingezet tussen Europa en Azië. Het contract met GeoPost is eind januari 2007 van kracht.

 

Lees ook: Overheid moet aandelen TNT verkopen (oktober 2006)

 

Lees ook dossierartikel: TNT gaat ondanks massa-ontslag krachtig verder

Reageer op dit artikel