nieuws

NVMP coördineert inzameling ICT-apparatuur

Home

NVMP coördineert inzameling ICT-apparatuur
De stichtingen NVMP en ICT Milieu sluiten een overeenkomst

Het vervoer van oude ICT-apparatuur van de gemeenten naar de regionale sorteercentra komt in handen van vijf marktpartijen. De Stichting NVMP gaat de inzameling en sortering van ICT-apparatuur coördineren. NVMP heeft hierover met de Stichting ICT Milieu een overeenkomst ondertekend.

Tot nu toe was de Vereniging van Gemeentelijke Reinigingsdiensten (NVRD) verantwoordelijk voor de coördinatie van het vervoer van de gemeentelijke milieustraat naar 17 regionale sorteercentra. Deze taak wordt nu overgenomen door NVMP. De uitvoering van dit vervoer komt in handen van vijf marktpartijen, die via een aanbestedingsprocedure zijn geselecteerd. Stichting ICT Milieu blijft de regie houden over het vervoer van de sorteercentra naar de verwerker.

 

Goedkoper

De nieuwe structuur moet schaalvergroting en marktwerking opleveren. Daardoor wordt het inzamelen van ICT-apparatuur efficiënter en goedkoper. De samenwerking tussen de stichtingen NVMP en ICT Milieu is geldig tot 1 januari 2010.

 

80 miljoen kilo

De Stichting ICT Milieu heeft de dagelijkse leiding over het inzamelsysteem van ICT-apparatuur. De Stichting NVMP is de organisatie voor uitvoering van de inzameling en verwerking van wit- en bruingoed. Jaarlijks zamelen beide organisaties 80 miljoen kilo aan oude apparaten in.

 

Reageer op dit artikel