nieuws

Haven Rotterdam op historische tijdbalk

Home

De Haven van Rotterdam heeft zich een plek verworven op de lijst van vijftig historische mijlpalen. Het uitgangspunt van deze lijst is dat het gebeurtenissen en personen zijn die iedere scholier zou moeten kennen. De lijst loopt van de hunebedden 3.000 v. Christus tot Europa 1945, de watersnood en Annie M.G. Schmidt.

Haven Rotterdam op historische tijdbalk
Haven van Rotterdam op historische lijst

De Haven van Rotterdam staat op een 44e positie na de doorbraak van de televisie in 1948. De haven bestaat vanaf 1880 en gold als de Poort naar de wereld.  

Rotterdam was pas in de negentiende eeuw uitgegroeid tot de belangrijkste havenstad van Nederland. Hoewel het ook al lang bestond als haven, was het lang geen havenstad van de eerste rang.

 

Logistieke doorbraak

De eerste koloniale handel en overzeese expansie begon met de Verenigde Oostindische compagnie. Deze logistieke historische doorbraak staat ook op de lijst (1602-1799).

 

Hele lijst

De gehele lijst staat op www.entoen.nu. Het komend half jaar kan gereageerd worden op deze lijst en daarna wordt een definitieve versie gemaakt. Hiervan wordt een wandkaart gemaakt die in de klaslokalen komt te hangen.

Reageer op dit artikel