nieuws

Zuiderzeehaven haalt eerste koper binnen

Home

Zuiderzeehaven heeft een eerste koper van grond binnengehaald. Het is Van Wijk & Olthuis, handelsbedrijf in plantaardige oliën en vetten uit Dronten, die in Kampen een op- en overslagpunt vestigt ter vervanging van de locatie in Rotterdam. Dit om klanten sneller te kunnen beleveren en minder handling te hebben.

Zuiderzeehaven haalt eerste koper binnen
Zuiderzeehaven Kampen

Scheelt extra overslag

Belangrijke drijfveer om zich in Dronten te vestigen is dat de belangrijkste afzetmarkten zich in het oosten van Nederland, Duitsland en Oostenrijk bevinden. Met de verhuizing verwacht het bedrijf zijn klanten meer zekerheid rond leveringen te geven, omdat de levering dan rechtstreeks vanuit Kampen gaat plaatsvinden. Nu nog worden de goederen deels vanuit Rotterdam verscheept, met ten minste een extra overslag. Levering vergt daardoor extra tijd en tijdsgaranties zijn moeilijker te geven.

 

Gaat restwarmte gebruiken

Van Wijk & Olthuis heeft vier hectare grond van de tekentafel gekocht. De grond wordt in november opgeleverd. Het bedrijf vestigt zich op een watergebonden plek, vlakbij windmolens en de WKK-centrale, om zo de restwarmte van de energieopslag van de WKK-centrale te gebruiken voor de verwarming van vetten.

 

Logistieke doelstelling

Ontwikkelingsmaatschappij Zuiderzeehaven ziet met deze klant de logistieke doelstelling in de praktijk vorm krijgen. Het gaat dan om een directere aanvoer van vrachten naar Oost-Nederland en Duitsland. Volgens planning opent de Zuiderzeehaven de poorten in het voorjaar van 2007.

 

Lees ook:

Zet in op multimodale achterlandverbindingen’ (bladarchief juni 2006) en

 

Harlingen als voorportaal van drukke haven Rotterdam (bladarchief, november 2004)

Reageer op dit artikel