nieuws

TNT Express rijdt nu ook op Marokko

Home

TNT Express is een lijnverbinding over de weg gestart naar het Marokkaanse Casablanca. Daarmee is het bedrijf naar eigen zeggen de eerste grote expresvervoerder met een eigen tijdgegarandeerde lijnverbinding over de weg tussen Afrika en Europa.

TNT Express rijdt nu ook op Marokko
TNT Express

Marokko onderhoudt, als toegangspoort tot Europa, al langer handelsbetrekkingen met Europa. Het is bovendien een van de snelstgroeiende markten van de regio. Met de link met Casablanca verbindt TNT haar Europese netwerk voor wegvervoer met het Afrikaanse continent. TNT’s netwerk voor wegvervoer loopt van Casablanca naar Madrid. Ook is er een zeeverbinding Tanger-Algeciras.

 

Nummer één in opkomende markten
De uitbreiding past in het beleid van TNT om de netwerken te versterken, door de aanleg van verbindingen tussen Europese en naburige markten. Voorheen lag de nadruk op Oost-Europa maar nu kijkt TNT dus verder. Dit weerspiegelt de ambitie van het bedrijf om nummer één te worden in opkomende markten.

 

Vierduizend internationale zendingen
TNT’s netwerk over de weg (ERN genoemd) verbindt 414 depots in 34 landen via 12 internationale roadhubs. Wekelijks worden vierduizend internationale zendingen verwerkt, via lijnverbindingen binnen Europa.

 

Lees ook: Volvo kiest TNT Express als parts-partner in Dubai (augustus 2006) 

 

en TNT Express bestelt 14.000 extra terminals (juli 2006)

Reageer op dit artikel