nieuws

Raab Karcher integreert productinformatie

Home

Raab Karcher, producent van bouwmaterialen, is gestart met het optimaliseren van de leveranciersintegratie. Alle productinformatie wordt met behulp van een portaal en een speciale tool uniform gemaakt. Producten in de database worden zo makkelijker gevonden en kunnen beter met elkaar worden vergeleken.

Raab Karcher integreert productinformatie
Raab Karcher

Leverancier van de information quality tool en het portaal is Calago. Kenmerkend aan het portaal is dat het ook gegevens van ongestructureerde formaten, zoals pdf of webpagina’s, geautomatiseerd verzamelt en in een database opslaat. Jurgen Broeren, project manager Raab Karcher, geeft aan dat bedrijven met een groot assortiment vaak problemen (tijdrovend en kostbaar) ondervinden bij het invoeren van nieuwe producten en updates.

 

Arbeidsintensief

De oorzaak van deze problemen is het verschil tussen de samenstelling en inhoud van de productinformatie per leverancier. En het proces om dit op een consistente manier in een homogene structuur verwerken, is erg arbeidsintensief. “Door het nieuwe leveranciersportaal zijn updates en nieuwe producten snel in het assortiment in te voeren Bovendien ligt de productiviteit nu een factor tien hoger, hetgeen ons een tijd- en kostenbesparing oplevert”, aldus Broeren.

 

Lees ook: AH laat brondocumenten vallen (februari 2005).

Reageer op dit artikel