nieuws

Opnieuw stijging in logistieke vacatures

Home

De logistieke arbeidsmarkt in Nederland blijft zich positief ontwikkelen. Het aantal online vacatures is in de maand augustus opnieuw gestegen en ligt nu 52 procent hoger dan twaalf maanden geleden. Dit blijkt uit cijfers van de Monster Employment Index, de maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt.

Opnieuw stijging in logistieke vacatures
Vacatures logistiek

De Monster Employment Index berekent zijn gegevens op basis van circa driehonderd Nederlandse carrièresites en vacaturepagina’s van websites van bedrijven. Deze Index staat nu op het hoogste punt ooit. Met name in de bouw- en de transportsector steeg de vraag naar personeel opnieuw fors.  

 

Logistiek tweede stijger

De grootste groei deed zich voor in de bouwsector. Hier steeg de Index in een maand tijd fors met 28 punten. Dit sluit aan bij cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, waaruit blijkt dat het aantal bouwvergunningen en opgeleverde woningen in de eerste helft van 2006 sterk gestegen is in Nederland.

Ook in de sector transport en logistiek steeg de vraag naar personeel opnieuw. Met een toename van 19 punten kende deze sector de zevende stijging op rij. De Index staat nu 89 punten hoger dan januari 2006.

 

Regio’s

De groei van de Index was alleen zichtbaar in de regio’s Noord (+1) en West/Randstad (+2). In Zuid bleef de Index in de maand augustus gelijk aan die van juli en in Midden/Oost daalde hij licht met 1 punt. Van de vier regio’s staat de Index in Midden/Oost nog wel op het hoogste punt, hoewel de andere regio’s langzaam naderen.

 

Europese index

De Europese Index kende voor de derde maand op rij een stijging. In augustus steeg hij met 1 punt naar nieuwe piek van 126. Naast Nederland waren Groot-Brittannië (+5) en Duitsland (+2) verantwoordelijk voor deze groei. Frankrijk – dat vorige maand nog opviel met een forse groei – daalde nu met 22 punten. Ook Zweden daalde in augustus (-4 punten).

 

Het volledige Monster Employment Index rapport is te lezen op:

http://eIndex.monsterworldwide.com

 

Lees ook: Logistieke vacatures stijgen aanmerkelijk (juni 2006) 

Reageer op dit artikel