nieuws

Linde, Still en OM verenigd in Kion

Home

Kion Group is de nieuwe naam van de material handling divisie van Linde AG. Onder de nieuwe naam Kion bevinden zich drie onafhankelijk opererende werkmaatschappijen rond de merken Linde, Still en OM. Over vijf jaar wil Kion de meest winstgevende heftruckleverancier ter wereld zijn.

Linde, Still en OM verenigd in Kion
Heftrucks

Kion Group is een bedrijf met 19.000 werknemers, een omzet van 3,6 miljard euro en een nettowinst van 223 miljoen euro in 2005. De nieuwe onderneming met de merken Linde, Still en OM staat onder leiding van Hubertus Krossa (58), die sinds januari 2005 al verantwoordelijk was voor de material handling divisie van Linde. Kion is een juridisch onafhankelijke entiteit.

 

Masai

De naam Kion is afkomstig uit de taal van de Masai en betekent leider. “De nieuwe Kion Group verenigt al onze sterke punten onder één dak, zodat we daaruit maximale synergie kunnen halen. Dit verschaft ons de basis om onze positie in de wereld in de toekomst te versterken”, aldus Krossa.

 

Linde

De verzelfstandiging van Linde’s material handling divisie komt voort uit de overname van de Britse BOC Group, specialist op het gebied van industrieel gas. Dit bedrijf wordt met de gasdivisie van Linde AG samengevoegd tot de Linde Group. Deze divisie krijgt twee hoofdkantoren, één in München en één in het Engelse Surrey.

 

Lees ook: Linde Material Handling opereert onafhankelijk (juli 2006)

Download hier de bedrijfspresentatie van de nieuwe Kion Group

 

Reageer op dit artikel