nieuws

Heftruckstoel met verstelbare zitdiepte

Home

Eblo uit Krimpen komt met een nieuwe heftruckstoel op de markt, de Recaro Ergo Industry. De stoel is gebaseerd op bestaande modules van Recaro, maar wordt door Eblo in eigen huis aangepast om beter aan de Nederlandse eisen te voldoen.

Heftruckstoel met verstelbare zitdiepte
Heftruckstoel Eblo

Volgens Eblo hebben veel heftruckstoelen een te kort zitgedeelte, te weinig zijwaartse ondersteuning van de rug en onvoldoende veereigenschappen. Het bedrijf heeft nu van de bestaande autostoel Expert M de separaat gebouwde zitting en rugleuning gehaald en aangepast. De rug werd verlaagd om het omdraaien van het lichaam bij het achteruitrijden te vereenvoudigen. De zijwangen van de rugleuning zijn traploos verstelbaar en de zitdiepte van de stoel is handmatig te verstellen om de bovenbenen optimaal te ondersteunen. Het zitvlak is bewust vlak gehouden om het op- en afstappen te vergemakkelijken. In geheel ingeschoven positie biedt deze stoel circa twaalf centimeter meer zitdiepte dan een conventionele heftruckstoel volgens het bedrijf

 

Semi-automatische luchtvering
Naast de traploosverstelbare rugleuning en de pneumatisch regelbare lendensteun, is de stoel standaard voorzien van een semi-automatische luchtvering. De instelling is handmatig, met een druk op de knop wordt de vering harder of juist zachter. De Recaro Ergo Industry is laag gebouwd waardoor hij geschikt is voor montage onder elke standaard heftruckbeschermkooi. De stoel heeft zijbeplating met een gemonteerde tweepunts automatische rolgordel. De stoel wordt standaard geleverd met heavy duty kunststof bekleding. Daarnaast zijn op bestelling uitvoeringen in stof-kunststof, leer-kunstleer en volledig stof leverbaar, desgewenst in enkele opvallende kleurstellingen. De prijs komt op circa euro 1.600.

Reageer op dit artikel