nieuws

Verjaardagsvisite: ben je SAP consultant?

Home

Familie en vrienden van Philips medewerkers krijgen de komende tijd regelmatig de vraag voorgelegd of ze SAP consultant zijn. Zo ja, dan zijn ze een grijpgrage prooi voor de Nederlandse multinational. Nog dit jaar zoekt Philips 70 SAP business consultants, bovenop de 1200 die er al zijn. Er is al een aparte hotline beschikbaar.

Verjaardagsvisite: ben je SAP consultant?
SAP consultant

De nood is hoog bij het technologieconcern Philips. Bedrijfsbreed is gekozen voor SAP. Meer dan 1000 applicaties moeten in de lucht worden gehouden. Van de 160.000 personeelsleden krijgen zo’n 50.000 dagelijks SAP schermen voor hun neus. Om de groeiambities te kunnen realiseren zijn de extra consultants bikkelhard nodig.

 

Netwerk

De zeventig nieuwkomers krijgen als standplaats Eindhoven, Best of Drachten. “Werven via advertenties en internet levert niet het gewenste resultaat op”, concludeert Daniel Hartert (CIO van Philips). Daarom kiest hij nu voor een onconventionele aanpak: Philips medewerkers gaan hun netwerk van vrienden en bekenden uitmelken om tot een beter resultaat te komen. “Dit wordt de grootste cross-PD wervingscampagne uit de historie van Philips.”

 

Businessomgeving

Hartert is er van overtuigd dat de medewerkers flink hun best zullen doen, omdat ze zelf graag bij Philips werken. “Dat zien we uit de lage verloopcijfers van dit bedrijf. Mensen zijn enthousiast.” SAP consultants, die interesse hebben, komen te werken in een complexe industriële businessomgeving. Alle businessprocessen – van fabricage en supply chain management tot marketing en customer service – worden ondersteund door SAP. Hartert belooft de nieuwe medewerkers een turbulente, dynamische omgeving, met projecten over de hele wereld en in alle organisatielagen.

 

Tot eind 2006 loopt de wervingsactie. De aparte hotline is 0800 – SAP Career en er is website: http://www.sapcareer.philips.nl/.

 

lees ook: Enterprise Services.. wat? (augustus 2005)

 

lees ook: SAP switcht naar markterichte organisatie (juli 2006)

Reageer op dit artikel