nieuws

Grote vraag naar archiefopslag

Home

M&R micro-imaging, bekend van scanning, microverfilming en archivering, neemt een groot gedeelte van het nog niet voltooide bedrijfspand al eerder in gebruik. Het bedrijf is in maart dit jaar gestart met de bouw van een pand in Kampen. Reden voor de versnelling is de enorme vraag naar archiefopslag.

Grote vraag naar archiefopslag
Archiefopslag

Het nieuwe pand

De vervroegde ingebruikname levert voor M&R geen problemen op.  Wel is gebleken dat de vraag naar andere opslagvormen toeneemt. “Vooral voor grotere volumes en bulkopslag, zoals grotere ‘omdozen’ en palletvorm, is duidelijk behoefte aan volgens de archiefwet goede en goedgekeurde archiefruimten,” aldus Louis van Erven, algemeen directeur van M&R.

 

45 kilometer

De locatie in Kampen omvat onder meer 45 strekkende kilometer archiefruimte in de vorm van archiefdozen per plank. Het pand bestaat verder uit drie verdiepingen voor archiefopslag met aan de voorzijde een vier verdiepingen hoge ontvangst- en kantoorruimte.

 

Definitief

Binnen de planning van de nieuwbouw heeft M&R nu duidelijk rekening gehouden met de versnelde in gebruik name van een deel van het gebouw, terwijl de verdere afbouw dat niet belemmert. In november zal de definitieve oplevering plaatsvinden.

 

Reageer op dit artikel