nieuws

Franse investeerder koopt TNT Logistics

Home

Volgens de nieuwsdienst van Dow Jones heeft post-, express en nu nog logistiek concern TNT de logistieke tak verkocht aan een Franse investeringsgroep die de naam PAI Management draagt. TNT zelf weigert tot nu toe dit bericht te bevestigen, maar zal dit naar alle waarschijnlijkheid wel snel doen.

Franse investeerder koopt TNT Logistics
TNT Logistics PAI Management

Sinds december 2005 staan de logistieke activiteiten van TNT in de etalage. In het bericht van de Dow Jones nieuwsdienst wordt een overnamebedrag genoemd van tussen de 1,3 en 1,5 miljard euro, een bedrag waar TNT waarschijnlijk erg tevreden mee zal zijn. Naast PAI Management was ook Apollo Management in de race voor overname van ‘Logistics’. Verder toonden ook de private-equity-firma’s Clayton, Dubilier & Rice (CDR), Bain Capital en Blackstone Group interesse in de divisie, maar zij haakten af.

 

Lees ook: TNT Logistics eerder onder de hamer? (20 februari 2006)

 

Eerder verscheen bij Dow Jones Nieuwsdienst dit bericht over de overname van TNT Logistics:

‘TNT dicht bij de verkoop logistieke divisie’. (26 juli 2006)

 

 

Reageer op dit artikel