nieuws

Tachtig procent logistiek managers blijft bereikbaar

Home

Meer dan tachtig procent van de logistiek managers blijft vrijwillig bereikbaar voor hun bedrijf in hun vakantie. Dit blijkt uit een poll op logistiek.nl. Tien procent vindt dit ook vanzelfsprekend omdat ‘logistieke brandjes blussen’ nooit ophoudt. Ruim zeventig procent zegt dat ze alleen bereikbaar blijven voor noodgevallen.

Tachtig procent logistiek managers blijft bereikbaar
Laptop

Slecht één procent van de stemmers moet echt bereikbaar blijven van het bedrijf en baalt daarvan. Ten slotte zegt slechts vijftien procent dat bereikbaar blijven onzin is en dat de mobiel en de computer gewoon uitblijven. Tachtig procent is net iets meer dan het landelijk gemiddelde voor hoger opgeleiden, dat ligt op tweederde van de vakantiegangers.

 

Blaaskaken

Maarten Scheffers denkt dat het te regelen is om onbereikbaar te zijn. “Niemand is onmisbaar… Misbaarheid is organiseerbaar. Hoewel niet altijd makkelijk, maar zeker niet onmogelijk.”

Mart Schopman heeft duidelijk niet zulke goede ervaringen met de ‘manager’ van tegenwoordig. “Nonsens: de moderne manager neemt geen enkele verantwoording als ze met vakantie gaan. Het zijn allemaal blaaskaken die denken dat ze wat geleerd hebben en dat ze dan wat kunnen…”    

 

Tussenstand

Hier het overzicht van de poll, geklokt op donderdag 20 juli 10.00 uur:

* Onzin, mijn computer en telefoon blijven uit wat er ook gebeurt 15% (25) 
* Vanzelfsprekend, logistieke ‘brandjes blussen’ houdt nooit op  10% (17) 
* Alleen voor echte noodgevallen blijf ik bereikbaar  72% (118) 
* Helaas, ik moet bereikbaar blijven van het bedrijf  1% (2) 
Aantal stemmen: 162

 

Stem ook, of reageer! 

 

Lees ook: Werkstress tijdens vakantie door continue bereikbaarheid (juli 2006)

Reageer op dit artikel