nieuws

Suiker Unie werkt met nieuwe conveyor

Home

Suiker Unie in Puttershoek heeft de eerste conveyor van het transportsysteem SefixConveyor in gebruik genomen. Deze conveyor is onlangs door machinefabriek Kramer & Duyvis op de markt geïntroduceerd.

Suiker Unie werkt met nieuwe conveyor
Suikerunie

Met het nieuwe systeem gaan de kilopakken suiker die bij de Suiker Unie worden verwerkt, met een snelheid van 30 meter per minuut over de transportband. Het systeem kenmerkt zich verder door de duwende aandrijving. Deze zorgt ervoor dat de conveyor vrijwel onbreekbaar is. Het systeem is verder voorzien van een retoursectie.

 

Modulaire opbouw

De huidige conveyors van de Suiker Unie voldeden niet meer aan hun eisen. Dit lag onder meer aan het geluid, de slijtage, de hoge mate van stilstand en de hoge onderhoudskosten.  Een belangrijke reden om te kiezen voor de Sefixconveyor was de modulaire opbouw van het systeem.

 

Lees ook: Conveyor met minder kans op breuk (mei 2006)

Reageer op dit artikel