nieuws

Lawson en Exact winstgevend

Home

Softwareleverancier Lawson verwacht over het fiscale jaar 2006 een omzet te behalen van bijna vierhonderd miljoen dollar. In de 389-391 miljoen dollar is de omzet van het vorig jaar overgenomen softwarebedrijf Intentia nog niet verwerkt. Lawson’s fiscale jaar eindigde op 31 mei 2006.

Lawson en Exact winstgevend
Lawson Exact

De winst van Lawson komt volgens de eerste rapportage uit op een bedrag van 28 miljoen dollar, dat is vijfmaal zo hoog als de winst over 2005 5,3 miljoen). De cijfers van Lawson zijn een weerspiegeling met die van het vierde kwartaal die eveneens bekend werden gemaakt. In het vierde kwartaal nam de omzet toe met negen procent tot 94,6 miljoen dollar. Omdat de verwerking van de Intantie-cijfers volgens Lawson nogal lastig is, heeft het bedrijf aan de Security & Exchange Commission (SEC) om vijftien dagen uitstel gevraagd.

 

Exact

Softwarebedrijf Exact heeft eveneens financiële cijfers bekend gemaakt. In het eerste halfjaar werd 15,8 miljoen euro winst geboekt op een omzet van 118,3 miljoen euro. In de 118 euro die in het eerste halfjaar werd behaald zat ook een bedrag van 11 miljoen die via overnames is binnen gekomen. Onderhoud aan systemen brengt nog steeds het meeste geld in het laadje. Dit bedrijfsonderdeel groeide met 8 procent naar 62 miljoen euro.

 

Lees ook: Fusie Lawson en Intentia een feit (3 mei 2006)

Reageer op dit artikel