nieuws

Geopost verdubbelt sorteercapaciteit

Home

Vanderlande Industries levert en implementeert een nieuw sorteersysteem in de Benelux-hub van GeoPost/DPD in Best. De nieuwe sorter, de Posi2sorter, die begin 2007 in gebruik wordt genomen, moet er voor zorgen dat de pakket- en expressvervoerder zijn Nederlandse klanten nog sneller kan leveren naar bestemmingen verspreid over heel Europa.

Geopost verdubbelt sorteercapaciteit
Posi2sorter

Het huidige systeem dat ook afkomstig is van Vanderlande Industries, heeft een capaciteit van 5.600 pakketten per uur. Met de uitbreiding moet de capaciteit in fases groeien tot tienduizend pakketten per uur.

 

Uitbreiding

De inkomende pakketten worden nu nog door zes Vertisorters voorgesorteerd naar één of twee volgende sorteermachines, die op eindbestemming sorteren. Dit systeem wordt dus nu uitgebreid met de Posi2sorter. GeoPost/DPD en Vanderlande werken al enige jaren samen in verschillende landen.

 

La Poste

GeoPost is een belangrijke speler op de Europese pakket- en expressmarkt en is actief in meer dan dertig landen met merken als DPD, Parceline, Masterlink en Chronopost International. GeoPost behoort tot de top-3 van Europese pakket- en expresvervoerder en had in 2005 een omzet van 2,5 miljard euro. GeoPost is een volle dochter van het Franse La Poste.

Reageer op dit artikel