nieuws

Fusie Burg Industries en Chinese CIMC van de baan

Home

Burg Industries en CIMC hebben besloten om hun voorgenomen fusie te staken. Het Chinese CIMC zou 75 procent van de aandelen van Burg hebben verkregen en kreeg dan de zeggenschap over Burg, producent en leverancier van wegtransportmiddelen, tankcontainers en roestvaststalen proces- en opslagtanks.

Fusie Burg Industries en Chinese CIMC van de baan
Burg

Inmiddels is de Europese Commissie ervan op de hoogte gesteld dat de aanmelding van de fusie op grond van de ‘Europese Concentratieverordening’ met onmiddellijke ingang is ingetrokken.

De beslissing om de fusie te staken is het gevolg van sterke signalen van de Europese Commissie dat zij de transactie niet zou goedkeuren wegens mededingingsrechtelijke bezwaren op de markt voor standaard ISO-tankcontainers.

 

Machtpositie voorkomen

Het Nederlandse bedrijf Burg betreurt, maar respecteert, het standpunt van de Europese Commissie. Het bedrijf is van mening dat alternatieve transportmiddelen en de toetreding van nieuwe producenten op deze markt juist het ontstaan van een machtspositie zullen voorkomen. De fusie zou volgens hen voordelen hebben opgeleverd voor afnemers, hun klanten en uiteindelijk de consument. Bovendien zijn de bezwaren van de Europese Commissie gericht op een klein deel van de activiteiten. Burg beoordeelt nu de strategische opties voor de toekomst.

Reageer op dit artikel