nieuws

Stagiaires en scholing worden goedkoper

Home

De afdrachtvermindering ‘Onderwijs’ wordt op drie onderdelen uitgebreid. Afdrachtverminderingen zijn kortingen voor de werkgever op de af te dragen loonheffing. Dit gaat buiten de werknemer om. De overheid probeert werkgevers zo stimuleren om te investeren in onderwijs.

Stagiaires en scholing worden goedkoper
Magazijnmedwerker

Ten eerste heeft de werkgever die een scholier op MBO-1- of MBO-2-niveau een stage van een jaar aanbiedt recht op een afdrachtvermindering van € 1.200,-. De minimale afdrachtvermindering bedraagt € 200,- bij een stage van twee maanden.

De tweede uitbreiding betreft de situatie dat een werkgever werknemers in dienst heeft die een opleiding in het kader van de beroepsbegeleidende leerweg volgen, dan wel werknemers in dienst heeft die voorheen werkloos waren en worden opgeleid tot MBO-2-niveau. Op dit moment heeft de werkgever voor die werknemers al recht op een afdrachtvermindering. Deze wordt volgens de plannen verhoogd tot € 3.000,-. Beide regelingen gaan waarschijnlijk in per 1 september 2006.

Tot slot krijgt de werkgever recht op afdrachtvermindering ter grootte van € 300,- voor werknemers die door het werk verkregen kennis en vaardigheden omzetten in een diploma. Hierbij wordt gesproken van ‘Elders Verworven Competenties’. Deze regeling gaat waarschijnlijk in per 1 januari 2007.

De nieuwe afdrachtvermindering ‘Onderwijs’ vindt naar evenredigheid plaats (zie ook: www.belastingsdienst.nl). 

 

Logistieke functieniveaus

Logistieke functies op MBO-1-niveau zijn zogenoemde assistent-opleidingen, zoals: assistent operationeel medewerker Transport en Logistiek, opslagmedewerker en orderpicker. De basisopleidingen voor magazijnmedewerker en warehousemedewerker zitten op MBO niveau 2 (Bron: ’t Web).

 

Zie ook: Overheid en EVO helpen jongeren aan werk in logistiek

Reageer op dit artikel