nieuws

Siemens verkoopt Dematic

Home

Siemens heeft het dochterbedrijf Dematic verkocht aan investeringsmaatschappij Triton en het zittende management. Dematic, gespecialiseerd in material handling systemen, werd op 1 januari van dit jaar al losgeweekt uit de bestaande organisatiestructuur van Siemens. De naam Dematic blijft bestaan.

Siemens verkoopt Dematic
Johann Löttner van Dematic

Bij de keuze voor Triton was continuïteit in de relaties met klanten en partners het uitgangspunt, vertelt Johann Löttner, chief executive officer van Dematic. “Met Triton kunnen we ons blijven concentreren op zowel middelgrote bedrijven en hun specifieke eisen als op wereldwijde klanten”, aldus Löttner.

Triton geeft in een reactie aan dat ze groei verwachten in de markt voor material handling systems. “We hebben veel vertrouwen in het management, de producten en de medewerkers van Dematic”, aldus Triton.

 

Flink verlies

De verkoop van Dematic hing al in de lucht. Het bedrijfsonderdeel dat material handling systemen ontwerpt en implementeert draaide flink verlies. Siemens, wereldwijd nummer één in material handling, besloot daarom in september vorig jaar de divisie Logistics and Assembly Systems op te heffen. Een aantal activiteiten zoals postsorteersystemen en bagage-afhandelingsystemen werden toegevoegd aan andere divisies. De activiteiten op het gebied van material handling werden apart gezet in een dochterbedrijf dat de naam Siemens niet meer mocht gebruiken.

 

Geen details

Geruchten met betrekking tot een eventuele verkoop van Dematic werden nooit door Siemens bevestigd. “Siemens zal altijd actief blijven in de logistieke automatisering. Met deze reorganisatie denken wij Dematic uit de rode cijfers te halen”, zei Löttner tijdens een persconferentie op de CeMAT vorig najaar.

Amper een half jaar na de oprichting is Dematic nu dus verkocht. Details over de verkoop zijn niet bekend gemaakt. Wel is bekend gemaakt dat het zittende management aanblijft.

 

Lees ook: Europa domineert markt material handling (mei 2006)

 

Reageer op dit artikel