nieuws

Nieuwsblad Transport in Duitse handen

Home

Uitgeverij Reed Business Information (RBI) heeft Nieuwsblad Transport (NT) verkocht aan de Deutscher Verkehrs-Verlag (DVV Group) in Duitsland. Per 1 juli is NT officieel in handen van deze Duitse uitgever die gespecialiseerd is in transport en logistiek en aanverwante sectoren.

Nieuwsblad Transport in Duitse handen
Nieuwsblad Transport

De directie van RBI verwacht dat als de uitgeefgroep Transport deel uitmaakt van een internationale onderneming, er betere (internationale) groeimogelijkheden zijn in die sector. NT-hoofdredacteur Donald Suidman beaamt dit en stelt dat de activiteiten van de Rotterdamse uitgeefgroep uitstekend passen in de bestaande portfolio van de DVV Group. “De transportwereld Europeaniseert en met deze samenwerking kunnen we veel beter profiteren van deze ontwikkeling dan bij RBI het geval was. DVV heeft al bladen in belangrijke Europese havensteden als Antwerpen en Hamburg. Met Rotterdam er bij is de cirkel rond.”

 

Eerdere interesse

De Duitse uitgeefgroep lonkte volgens Suidman al langer naar Nieuwsblad Transport. “Vier jaar geleden had eigenaar Dieter Flechsenberger al aangegeven bij RBI geïnteresseerd was in ons blad, maar daar is toen niets mee gedaan.” Vorig jaar kreeg DVV bij een tweede poging geen nul op het rekest en ging Reed Business Information alsnog overstag.De DVV Group is gevestigd in Hamburg, Duitsland en heeft een netwerk van uitgeefactiviteiten in verschillende Europese landen en China. Bij de uitgeefgroep Transport in Rotterdam werken 27 mensen.

Reageer op dit artikel