nieuws

Logistieke vacatures stijgen aanmerkelijk

Home

Het aantal vacatures in transport en logistiek steeg flink in mei, blijkt uit de Monster Employment Index. Deze index is gehaald uit driehonderd Nederlandse carrièresites en vacaturepagina’s op internet. De Index staat met 155 punten op het hoogste punt ooit, sinds het begin van de meting in 2004.

In mei nam in Nederland het aantal vacatures op vacaturesites, opnieuw fors toe. Een sterke stijging deed zich onder andere voor in de Horeca (+ 19 punten) en in de sector Marketing, PR en Media, wat hier alweer de vierde stijging op rij was. Andere sectoren die het goed deden in mei waren: Transport/Logistiek en de Administratieve Dienstverlening (beide +15), HR (+11), Financiële Dienstverlening (+10) en Sales (+8). Ook de IT-sector groeide voor de vierde maand op rij (+5) en staat nu 37 punten hoger dan vier maanden geleden.

 

Randstad grootste groei

De grootste groei deed zich voor in de Randstad waar de Index 13 punten steeg, de vierde stijging op rij. Ook was er groei te zien in de regio Noord (+6) en Zuid (+3). De regio Midden/Oost, waar de afgelopen twee manden juist de grootste groei te zien was, deed het nu minder goed en daalde 8 punten. Wel kent deze regio nog het hoogste indexcijfer.

 

Europese index gelijk

De Europese Index bleef deze maand gelijk. Groot-Brittannië (-7), Frankrijk (-4) en Zweden (-2) kenden een daling ten opzichte van de vorige maand. Nederland was met Duitsland het enige land waar de Index groeide, zij het dat de stijging van Duitsland met 3 punten bescheidener was dan die van Nederland. Hiermee laat ons land zien het momenteel beter te doen dan de ons omringende landen.

 

Zie ook: Actuele logistieke vacatures

Reageer op dit artikel