nieuws

Kettingtransportsysteem versnelt productie

Home

Het nieuwe transportsysteem van Schüco, Stretch Line, kan ervoor zorgen dat de productiestilstand aanzienlijk wordt teruggebracht. Het ketttingsysteem realiseert verder een lager kettinggewicht en een afname van de wrijvingsweerstand.

Kettingtransportsysteem versnelt productie
Kettingtransportsysteem

De afname van de productiestilstand is te verklaren door het feit dat het verwijderen van kettingschakels niet meer nodig is. De ketting is 25,4 millimeter, wat relatief klein is. Hierdoor is het ACS SL-systeem ook geschikt voor lichte producten. Door de hoge kettingbelasting en lage wrijving kunnen kettingbanen worden gebouwd met een lengte van 30 meter en een totale belasting van 200 kilogram.

 

Geluidsarm

De kettingen zijn leverbaar met rubber toplaag, accumulatierollen en meenemers. De basis van het transportsysteem is een geanodiseerd aluminium profiel. Hiermee worden de kettingen geleid. Door de geklikte slijtstrippen wordt de wrijving tussen ketting en profiel geminimaliseerd. Ook kan zo een wrijvings- en geluidsarme loop van de ketting worden gegarandeerd.

 

Meer info: www.flexsystems.nl 

 

Lees ook het dossier: Nieuw orderverzamelsysteem bij Ter Hoeven

Reageer op dit artikel