nieuws

General Motors: Logistieke kosten te hoog

Home

Boven de hoofden van de medewerkers van de Portugese fabriek van General Motors (GM) is door de autofabrikant zelf het zwaard van Damocles gehangen. GM heeft grote problemen om de supply chain op orde te krijgen, het gevolg zijn megaverliezen.

General Motors: Logistieke kosten te hoog
General Motors

GM denkt dat sluiting van de Portugese fabriek en wellicht die van nog één of twee andere fabrieken een oplossing biedt om uit de verliezen te komen.

Wanneer GM zou besluiten de Portugese fabriek te sluiten, die is gevestigd in Azumbuja, dan betekent dit het verlies van honderden arbeidsplaatsen. Eerder al werd aangegeven dat de fabriek in Ellesmere Port in het Verenigd Koninkrijk wordt gesloten, een verlies van negenhonderd arbeidsplaatsen. In Portugal krijgt GM de nodige kritiek van de vakbonden, omdat deze vermoeden dat de autofabrikant van plan is werkzaamheden over te hevelen naar de FSO fabriek in Polen, waarin GM onlangs een belang heeft genomen. In Polen zouden dan Opels en Chevrolets geproduceerd gaan worden.

 

Sluiting

Naast de vestigingen in Portugal en Engeland staan ook de fabrieken in Trollhattan in Zweden en Bochum in Duitsland op de lijst om te worden gesloten. Uit de pan rijzende logistieke kosten zijn de belangrijkste oorzaak voor het sluiten van fabrieken. GM heeft overigens niet alleen in Europa fabrieken op de korrel, in de VS zijn ook al verschillende locaties gesloten en staan nog verschillende fabrieken op het punt te worden gesloten.

Reageer op dit artikel