nieuws

Rel na Australische overname door Toll

Home

De Australische vervoerder Toll Holdings zou tot de grootste vrachtafhandelaars ter wereld behoren na de overname van branchegenoot Patrick Corp. De overname blijkt nu echter nog niet rond te zijn door een nieuw bod van een consortium, gevormd door Macquarie Bank.

Rel na Australische overname door Toll
Chris Corrigan

Investeerder Macquarie heeft geprobeerd om voldoende bedrijven bereid te krijgen mee te doen in een vijandig bod op Patrick Crop. Dit is bij Toll in het verkeerde keelgat geschoten. Het bleek namelijk dat Patrick de afspraak met Toll had gemaakt om niet een ander bod in overweging te nemen als Toll het bod zou verhogen. Dat Patrick nu wel het bod van Macquarie in overweging neemt zet Toll aan om juridische stappen te ondernemen.

 

Bod ingetrokken

Het lijkt er echter op dat het bod van Macquarie niet eens kan worden gehandhaafd omdat één van de bedrijven, waarvan de naam overigens niet bekend is, zich heeft teruggetrokken. Dit laat de weg vrij voor Toll om de overname door te zetten en alsnog tot de top van vrachtafhandelaars wereldwijd door te dringen.

 

Lees meer: Australische Toll in top 10 van vrachtafhandelaars (april 2006)

Reageer op dit artikel