nieuws

Haven Amsterdam groeit flink

Home

De totale goederenoverslag in de Amsterdamse haven is in het eerste kwartaal gegroeid tot 21 miljoen ton. Dat is 8 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De stijging is vooral te danken aan de overslag van containers, olieproducten, schroot en papier. De overslag van containers verdubbelde bijna.

Haven Amsterdam groeit flink
Haven Amsterdam groeit flink

In de eerste drie maanden van dit jaar werd er ruim 40.387 teu aan containers overgeslagen. Dat is 177 procent meer dan vorig jaar. Die groei komt voornamelijk doordat drie intercontinentale lijndiensten naar China, Japan en Zuid-Amerika Amsterdam in hun vaarschema hebben opgenomen. Dit jaar hoop Amsterdam in totaal 200.000 teu te verwerken.

Amsterdam profiteert ook van de grote vraag naar benzine en het tekort aan productiecapaciteit in de Verenigde Staten. De overslag van olieproducten steeg daardoor met 6,3 procent naar 5 miljoen ton.  

 

Lees ook: Haven Rotterdam verwacht meer groei (augustus 2005) 

Reageer op dit artikel