nieuws

GLS boert goed

Home

De GLS Group (pakketdistributie, expres en logistiek) heeft vorig jaar goede resultaten geboekt. De omzet groeide met 180 miljoen tot 1,5 miljard euro. In alle belangrijke markten werd omzetgroei behaald. Internationale zendingen groeide met 26 procent. Het bedrijf start verder met een eigen luchtexpresdienst.

GLS boert goed
GLS

Volumegroei gecombineerd met een voortdurende aanscherping van bedrijfsmatige efficiency zorgden voor een bruto groei van 367 procent. In boekjaar 2005/06 heeft GLS 60 miljoen geïnvesteerd om de groei te ondersteunen. De nadruk lag hier op uitbreiding en modernisernig van het fysieke infrastructurele netwerk in Europa en verbetering van IT-systemen.

 

Verdere uitbreiding

Voor komend jaar wil het bedrijf 1,5 miljard euro omzet halen. Om dit te realiseren wordt nog eens ruim 100 miljoen geïnvesteerd in verdere uitbreiding. Er staan investeringen op stapel in hubs en depots in Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Hongarije en Polen. Het bedrijf breidt ook het netwerk verder uit in Italië en Spanje.

Op IT-gebied gaat GLS verder met het harmoniseren van de IT-systemen. Dit jaar zal het grootste deel van de GLS-bedrijven voorzien zijn van nieuwe scannertechnologie.

 

Expres door de lucht

Het bedrijf start ook met een eigen luchtnetwerk in Europa als aanvulling op de pakket- en expresdiensten over land. Hiervoor worden de grondnetwerken met elkaar verbonden via luchttransportvluchten, om zo een 24-uurs expresservice te bieden.

 

GLS Netherlands was met Viking Direct/Office Depot, een van de kanshebbers voor de Logimatch 2006. Lees hier meer: De vijftien kanshebbers van 2006 (maart 2006)

Reageer op dit artikel