nieuws

Fluisterstille stapelaar met EJC 2-serie

Home

Jungheinrich heeft de opvolger van de stapelaars EJC 12, 14 en 16 onthuld. Het nieuwe model krijgt, al naar gelang het draagvermogen, de naam EJC 212, 214 of 216 mee. De belangrijkste verschillen met de vorige uitvoeringen zijn de fluisterstille hefpomp en krachtiger motoren.

Fluisterstille stapelaar met EJC 2-serie
Stapelaar

De stapelaar is leverbaar met draagvermogens van 1.200, 1.400 en 1.600 kilogram en hefhoogtes tot 5.350 millimeter. De nieuwe EJC 2-serie wordt standaard uitgerust met proportioneel heffen en dalen. Optioneel kan de truck bovendien worden voorzien van Softlanding waarmee de vorken vlak boven de grond worden afremd.

 

Geen gefluit

Het ouderwetse, fluitende geluid tijdens heffen behoort tot het verleden, aldus Jungheinrich. Het toerental van de hefmotor wordt op het nieuwe model namelijk direct aangestuurd. Om de geluidsproductie helemaal te minimaliseren, besloot de Duitse heftruckfabrikant over te stappen op een nieuwe fluisterpomp.

Met de gesloten elektronische besturing vormen vocht en stof geen probleem meer. De truck wordt standaard uitgerust met slijtvaste FX-wielen. De speciale hechtingsmethode voorkomt dat de band van de kern afrolt.

 

Ergonomie

Op het ergonomische vlak beschikt de nieuwe stapelaar over meer afleg- en opbergruimte. De dissel is iets uit het midden gemonteerd, waardoor de bestuurder een beter zicht langs de truck en op de last heeft. Met de optionele systemen CAN-Code en CAN-Dis wordt het mogelijk de stapelaar te activeren met een pincode en individuele rijeigenschappen in te stellen. Ook ISM, het trucktoegangs- en vlootmanagementsysteem, is leverbaar op deze nieuwe serie.

Reageer op dit artikel