nieuws

Conformiteitsverklaring tegen verzekeringsfraude

Home

Het Verbond van Verzekeraars wil dat verzekeraars van werkmaterieel bij elke verzekeringsaanvraag een geldige conformiteitsverklaring van de te verzekeren machine opvragen. De conformiteitsverklaring voor werkmaterieel is te vergelijken met het kentekenbewijs voor voertuigen.

Het Verbond van Verzekeraars heeft de eis onlangs voorgesteld aan haar leden. De conformiteitsverklaring vermeldt het bouwjaar, het chassisnummer en de naam van de fabrikant. Deze gegevens zijn uniek voor de betreffende machine en maken het mogelijk haar te identificeren.

 

Diefstal voorkomen

Door invoering van de maatregel wordt voorkomen dat dezelfde machine gelijktijdig bij meerdere maatschappijen wordt verzekerd. Ook kunnen zo gestolen machines zeer snel worden onderschept. Het is wettelijk verplicht om bij machines een conformiteitsverklaring beschikbaar te hebben. Dit geldt ook voor gebruikte machines. De verklaring moet door of namens de fabrikant zijn ondertekend.

Reageer op dit artikel