nieuws

Haven staat stil bij veertig jaar containers

Home

Op 3 mei 1966 werd voor de eerste keer een container gelost in de Rotterdamse haven. Om dit feit onder de aandacht te brengen siert sinds 25 april 2006 een bannier met het opschrift ‘40 jaar containers in Rotterdam’ Verkeerspost Maasboulevard.

Haven staat stil bij veertig jaar containers
Vaandel bij de haven van Rotterdam

Om de maand krijgt het gebouw een andere bannier, die de aandacht vestigt op een actueel onderwerp dat de haven en de relatie met de stad betreft.

 

Wekelijkse dienst

Het eerste containerschip dat in 1966 zijn containers loste was de ‘Fairland’ van Sea-land. Er werden 226 35-voets containers gelost. De ‘Fairland’ onderhield een wekelijkse containerdienst tussen Noord-Amerika en noordwest Europa. Zo werd tien jaar na de start in de Verenigde Staten de containerisatie van Europa ingezet vanuit de Rotterdam haven. Van meet af aan was dit de grootste containerhaven van Europa, nadat vier jaar eerder al het prdikaat grootste haven ter wereld voor de totale overslag kreeg.

 

Vanaf donderdag 27 april meer informatie over de geschiedenis van de container met cijfers en feiten op de website van Port of Rotterdam.

Reageer op dit artikel