nieuws

Australische Toll in top 10 van vrachtafhandelaars

Home

Australische Toll in top 10 van vrachtafhandelaars
Australische Toll in top tien van vrachtafhandelaars

De Australische vervoerder Toll Holdings behoort na de recente overname van branchegenoot Patrick Corp tot de grootste vrachtafhandelaars ter wereld. Twee acquisities waren voldoende om door te dringen in de hoogste regionen van de transport- en logistieke sector. Toll moet grote vrachtvervoerders UPS, FedEx en TNT echter nog voor zich dulden.

Toll neemt concurrent en landgenoot Patrick over voor een bedrag van 3,5 miljard euro. In augustus 2005 deed Toll al een vijandig overnamebod van 6 miljard dollar (2,7 miljard euro). Dat bedrag was in de ogen van Patrick toen veel te laag.

 

Koersstijging
Ook de Australische mededigingsautoriteiten waren aanvankelijk niet erg enthousiast over de transactie. Nu hebben ze er echter in toegestemd. Patrick is vooral actief in de havenoverslag. Sinds Toll zijn belangstelling kenbaar maakte is de koers van het aandeel meer dan 30 procent gestegen. Toll wil via de overname zijn positie in het vrachtvervoer verbeteren. Op de lijst van vrachtvervoerders neemt het concern wereldwijd nu de tiende plaats in.

 

Tweede overname aanstaande
Topman Paul Little steeft ernaar nummer vier te worden, achter het Amerikaanse UPS, FedEx en het Nederlandse TNT. Dit lijkt ook te gaan lukken want inmiddels is de tweede acquisitie van Toll Holdings aanstaande: het Singaporese bedrijf SembCorp is voor 75 procent in handen van de Australiërs. De definitieve overname van SembCorp is echter nog maar een kwestie van dagen. Toll heeft in de afgelopen zeventien jaar in totaal 46 acquisities gedaan om brede belangen in de logistiek bijeen te krijgen.

Reageer op dit artikel