nieuws

Aantal uitzendkrachten neemt toe

Home

Het aantal banen voor uitzendkrachten is in 2005 met maar liefst 30.000 gegroeid. Reden is de aantrekkende economie. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Negen procent van de uitzendkrachten wordt aan het werk gezet in de sector Vervoer en communicatie.

Aantal uitzendkrachten neemt toe
Aantal uitzendkrachten neemt toe

In 2005 waren er gemiddeld 40.000 banen minder dan in 2004. In vergelijking met 2004, toen 128.000 banen verloren gingen, is dat een bescheiden afname. In de sector Vervoer en communicatie verdwenen vorig jaar bijna 10.000 banen: eveneens een stuk minder dan het jaar er voor.

 

Ingehuurd

Omdat de economie aantrekt, trekt ook de vraag naar arbeidskrachten aan, stelt het CBS. De extra vraag naar arbeidskrachten wordt in eerste instantie ingevuld met ingehuurd personeel, zoals gebruikelijk is bij een aantrekkende economie.

De meeste uitzendkrachten vinden werk in de industrie, 27 procent. In de handel en zakelijke dienstverlening wordt respectievelijk 16 en 12 procent van de uitzendkrachten ingezet.

Reageer op dit artikel