nieuws

Vrachtauto’s bij hevige sneeuw aan de kant?

Home

Truckers in Nederland en Wallonië zullen bij hevige sneeuwval hun vrachtauto wellicht aan de kant van de weg moeten gaan zetten. Bijna gelijktijdig werd dit plan in Nederland en Franstalig België geopperd. De afgelopen maanden kwam het voor dat vrachtauto’s door sneeuw gingen glijden en zo de weg blokkeerden.

Vrachtauto’s bij hevige sneeuw aan de kant?
Vrachtauto’s bij hevige sneeuw aan de kant?

In Nederland kwam het idee van Rijkswaterstaat.’Je ziet toch vooral dat de vrachtwagens gaan scharen. En als dat gebeurt, is het de Wet van Murphy, dan kun je geen kant meer op.’

Rijkswaterstaat moet de haalbaarheid nog onderzoeken. ‘Het is een idee, haal alle vrachtauto’s bij het eerstvolgende tankstation van de weg. We weten nog niet of we dat wel moeten doen en of we dit wel kunnen doen. Dat heeft tijd nodig. En we zullen in gesprek moeten met partners als TLN.’ Aldus Jan Huurman, woordvoerder van Rijkswaterstaat in de Twentsche Courant/ Tubantia.

 

België

In Wallonië kwam het idee van regionaal minister van Transport, Daerden. Het voorstel werd gemeld in enkele Belgische kranten. Dit naar aanleiding van monsterfiles in de nacht van vrijdag op zaterdag op de weg van Luxemburg naar Brussel. Bij hevige sneeuwval kunnen vrachtauto’s op de gladde wegen door de Ardennen de heuvels niet meer nemen. Gevolg is slippartijen en geblokkeerde wegen.   

Reageer op dit artikel