nieuws

Stapelaars voor het zwaardere werk

Home

De serie EJC stapelaars van Jungheinrich is uitgebreid met twee modellen voor het zwaardere werk. Deze tweede generatie omvat de EJC 214 en 216 met hefvermogens van 1,4 tot 1,6 ton. De eerste generatie – de EJC 112 – had een hefcapaciteit van 1,2 ton.

Stapelaars voor het zwaardere werk
Jungheinrich

De maximale onbelaste hefhoogte van de tweede generatie ligt rond de 5,3 meter. Dat geldt uiteraard niet bij de maximale belasting. Met een chassisbreedte van 800 millimeter zijn deze stapelaars ook gemakkelijk in kleine ruimtes te manoeuvreren.

 

Stof- en waterdicht

De rij- en hefmotor wordt aangedreven met 24 V wisselstroom. De beschikbare batterijcapaciteit is 375 Ah. Deze kan met een geïntegreerd laadapparaat aan een standaard wandcontactdoos met 230 V/AC worden opgeladen. De elektronica is afgeschermd tegen stof en vocht volgens de IP54-norm. Bij hefhoogtes boven de 1800 mm worden de vier rij- en steunwielen hydraulisch geblokkeerd door het gepatenteerde ProTrac systeem. Dit verhoogt de stabiliteit en de veiligheid. Op hellingen treedt automatisch een systeem in werking die het terugrollen tegen gaat.

 

Info: www.jungheinrich.nl

Reageer op dit artikel