nieuws

Nog twee consortia in race voor Tweede Maasvlakte

Home

Twee combinaties van bagger- en bouwbedrijven dingen nog mee naar de opdracht voor de aanleg van de Tweede Maasvlakte. Het consortium van het Nederlandse Ballast Nedam en het Deense Per Aarslef heeft zich teruggetrokken uit de aanbestedingsprocedure. Dat heeft het Havenbedrijf Rotterdam bekendgemaakt.

Nog twee consortia in race voor Tweede Maasvlakte
Aanleg Maasvlakte

De groep Ballast Nedam en Per Aarslef ontbrak het aan tijd en capaciteit voor de aanbestedingsprocedure en de uitvoeringsfase, aldus Ballast Nedam bij monde van een woordvoerster. De twee combinaties die nog in de race zijn voor de landaanwinning zijn de Nederlandse groep met Boskalis en Van Oord en het Belgische consortium Dredging International en Jan de Nul.

 

Aanleg

Het streven is in de loop van volgend jaar een contract te sluiten, zodat de aanleg in het voorjaar van 2008 van start kan gaan. Met het project is een investering van 2,9 miljard euro gemoeid.

Reageer op dit artikel