nieuws

Machines praten met machines

Home

Machines praten met machines
Machines praten met machines

Leverancier van open telemetriesystemen, CimPro, presenteert Tbox Lite; een nieuwe generatie besturingssystemen op afstand. Met deze Tbox Lite is het mogelijk om machines of voorraadtanks op afstand te beheren en monitoren.

Tbox Lite

De Tbox Lite beschikt over een ingebouwde alarmtransmitter, datalogger, en webserver. Datacommunicatie is beschikbaar met ingebouwde PSTN of via een GSM/GPRS modem. Hierdoor komen nieuwe markten in beeld als het gaat om bijvoorbeeld teleservice.

 

Machine to Machine

De Tbox Lite werd ontwikkeld om aan een nieuwe markt tegemoet te komen.

De markt van telemetrie en besturing op afstand is namelijk in beweging. Nieuwe mogelijkheden voor het beheer en service op afstand van machines en apparaten zijn door de prijsverlaging van telefonie en de beschikbaarheid van mobiele netten gecreëerd.

De verwachting is dat de Tbox Lite vooral zal worden ingezet in de M2M (Machine to Machine) markt voor eenvoudige applicaties, bijvoorbeeld

  • uitlezen van tanks op afstand;
  • het monitoren van liften;
  • het uitlezen van meters.

 

Applicaties maken

De Tbox Lite wordt geleverd met een complete ontwikkelomgeving, Twinsoft. Twinsoft maakt het mogelijk snel een complete applicatie te ontwikkelen.

Het beheerspakket Tview is beschikbaar om de in de Tbox opgeslagen gegevens opgenomen kunnen worden in een database voor verdere analyse en rapportage, die daarmee direct op internet beschikbaar zijn. 

 

Grolsch

Bij bierbrouwer Grolsch wordt M2M-technologie  gebruikt voor het op afstand monitoren van  machines. Met behulp van deze technologie ontvangen operators in geval van calamiteiten berichten op hun mobiele terminals. Met deze Dect-toestellen kunnen ze ook telefoneren, SMS’en en zelfs een machine op afstand bedienen. Via M2M-technologie kan het gedrag van een object niet alleen worden gemonitored, er kan ook worden ingegrepen. De mobieltjes bij  Grolsch zouden dus ook kunnen worden gebruikt om de machines op afstand uit te schakelen.

 

Voor het op afstand monitoren en besturen van objecten zijn grofweg drie

onderdelen noodzakelijk.

  • Ten eerste is dat een module die fysiek aan het object is verbonden. Enerzijds verricht zo’n module metingen of ontvangt signalen over de status van het object; anderzijds kan het communiceren, bijvoorbeeld via GSM.
  • Een tweede onderdeel is de centrale server. Hier worden de meetgegevens ontvangen, worden analyses gemaakt en berichten verzonden (e-mail, SMS, etc.) naar de betrokken mensen.
  • Een derde onderdeel is een gebruikersinterface. Dit kan een mobiele telefoon zijn, maar ook kunnen gebruikers gewoon inloggen via internet. Ze zien dan direct de status van het object en kunnen in bepaalde gevallen ook ingrijpen.

 

Voor meer info: www.cimpro.com

 

Gratis informatiepakket Supply Chain

 

Reageer op dit artikel