nieuws

Beiersdorf schrapt logistieke banen

Home

Het Duitse cosmeticaconcern Beiersdorf, bekend van Nivea, sluit de fabriek in Almere. Daarbij vervallen 130 arbeidsplaatsen. Daarnaast verplaatst het concern de logistiek naar Hamburg, waardoor nog veertig arbeidsplaatsen verdwijnen. Een Zweedse fabriek wordt mogelijk gesloten, dit zou tweehonderd banen kosten.

Het is nog niet bekend wanneer de fabrieken sluiten. In 2005 kondigde het concern al aan om het productiewerk te optimaliseren. Dat zou een besparing van 100 miljoen euro per jaar opleveren.

 

Schok

Directeur I. Holding van het Nederlandse bedrijfsonderdeel sprak van een schok.

Holding heeft de plannen van de raad van bestuur bestudeerd en zei dat er geen speld tussen te krijgen is. “De argumentatie is helder. We gaan de Ondernemingsraad nu om advies vragen. Er komt een goed sociaal plan. Wij hebben een sociale verantwoordelijkheid.”

Er blijven straks zeventig functies over in Almere. Het is volgens Holding nog niet duidelijk of deze afdelingen verhuizen of niet. Het gaat straks vooral om kantoor- en verkoopmedewerkers die blijven. “Nederland is en blijft een belangrijk land voor ons.”

 

FNV

Samen met de ondernemingsraad zal de vakbond bekijken hoe ze hier verder op gaan reageren. Volgende week praat FNV Bondgenoten met vertegenwoordigers van Beiersdorf over de kwestie.

 

Beiersdorf is een internationaal bedrijf met vestigingen over de hele wereld. De producten zijn wereldberoemde merken zoals NIVEA, Labello, 8×4, Atrix, Hansaplast, Eucerin en tesa en worden verkocht in meer dan honderd landen.
Wereldwijd telt het concern meer dan 18.000 medewerkers.
In de Nederlandse vestiging van Beiersdorf in Almere worden voornamelijk shampoo, bad- en doucheproducten en deodorant geproduceerd.

Reageer op dit artikel