nieuws

Truckbouwer MAN boert goed

Home

De Duitse truckfabrikant MAN zag de winst aan het eind van het vorige jaar stijgen met 34 procent. Het goede resultaat is onder meer gerealiseerd met kostenbesparingen.

Truckbouwer MAN boert goed
MAN

Het bedrijf heeft in het afgelopen jaar het aantal vaste werknemers met bijna duizend man gereduceerd en het aantal tijdelijke krachten opgeschroefd. Dit heeft de kosten gedrukt. Ook bouwt de onderneming een nieuwe vrachtautofabriek in Polen om daar van de lage lonen te profiteren.

 

Orderontvangst

MAN Gruppe, dat ook drukpersen, compressoren en zware scheepsmotoren bouwt, verwacht voor dit jaar een verdere verbetering van de resultaten. De orderontvangst van het concern stond aan het einde van vorig jaar op 10,9 miljard euro, een stijging van 37 procent vergeleken met eind 2004. MAN sleepte tijdens de BedrijfsautoRAI 2005 de Award voor Truck of the Year in de wacht.

 

Reageer op dit artikel