nieuws

TNT Logistics eerder onder de hamer?

Home

Verschillende analisten speculeren op een vervroegde verkoop van de logistieke tak van TNT. Eerder had het management van TNT volgens Transport Intelligence aangegeven dat de verkoop van de logistieke tak in de tweede helft van dit jaar zou plaatsvinden.

TNT Logistics eerder onder de hamer?
TNT Logistics

De eventuele snellere verkoop van ‘logistiek’ is een gevolg van brede interesse. Wel vermoedt Transport Intelligence dat de logistieke tak in delen verkocht zal worden, omdat de activiteiten binnen de tak nogal divers zijn. Bij een verkoop in delen zou de opbrengst wel eens rond de twee miljard euro kunnen liggen. Indien TNT dat bedrag binnenhaalt kan op de jaarrekening winst worden bijgeboekt op de logistieke activiteiten.

 

Marktleider

De activiteiten in Italië zijn bestempeld als zeer aantrekkelijk. De koper van de Italiaanse delen van TNT is in een klap marktleider. Zoals in vakblad Logistiek nummer drie is te lezen heeft TNT Logistics daar 132 vestigingen.

 

Gratis informatiepakket Logistieke Dienstverlening

Reageer op dit artikel