nieuws

TNT af van alle Franse logistieke activiteiten

Home

TNT heeft met de verkoop van Transports Pierre Mendy en Mendy Ltda het verkoopproces van zijn logistieke activiteiten in Frankrijk afgerond. De koper is een combinatie van Pierre-Michel Mendy en de Groupe Lapègue.

Financiële details zijn door TNT niet bekend gemaakt. Volgens bronnen binnen de onderneming heeft de verkoop van de totale Franse logistieke activiteiten nog steeds een negatief financieel effect van maximaal 140 miljoen euro voor belasting. Het merendeel van dit bedrag wordt naar verwachting verwerkt in het boekjaar 2005.

 

TNT kondigde in juli 2005 aan de Franse transportactiviteiten te verkopen en zich te gaan richten op de contractlogistieke activiteiten, zoals oplossingen voor complexe toeleveringsketens in de automobielindustrie. De af te stoten onderdelen zijn goed voor een jaaromzet van 3,4 miljard euro.

 

Gratis informatiepakket Automatische identificatie

Reageer op dit artikel