nieuws

GLS Netherlands opent shop-in-shop servicepunten

Home

GLS Netherlands is half januari gestart met pakketshops. Op dit moment zijn zeven van dergelijke servicepunten geopend om er pakketten af te kunnen aanbieden voor verzending. GLS Netherlands wil uiteindelijk achthonderd pakketshops openen, waarvan tweehonderd nog voor het einde van dit jaar.

GLS Netherlands opent shop-in-shop servicepunten
pakketshops

 

De pakketshops zijn ingericht in andere winkels, die centraal liggen, ruime openingstijden hebben en parkeerruimte bij de ingang hebben. Zo zijn vijf van de huidige pakketshops (in Apeldoorn, Dronten, Epe, Deventer en Hoogeveen) als shop-in-shop concept ondergebracht bij Europart, specialist in vervangingsonderdelen voor huishoudelijke en elektronische apparatuur en audio- en videotoebehoren.

 

Schoenmaker

Een andere pakketshop is geplaatst in een schoenmakerswinkel in Winschoten en in Zwolle kunnen particulieren en bedrijven terecht bij het GLS-depot. In de toekomst kunnen de pakketten ook worden aangeboden bij de veertien overige depots van GLS Netherlands. Volgens GLS loopt het op dit moment al naar behoren.

 

Alternatief

“Met de pakketshops bieden we onze klanten een praktisch en tijdbesparend alternatief voor het postkantoor”, zegt GLS Netherlands directeur Aart Bon. Het is bedoeld voor bedrijven die sporadisch pakketten verzenden en voor particulieren.

 

Nu ook in consumermarkt

Het is opvallend dat GLS met pakketshops is gestart. Tot dusverre concentreerde het bedrijf zich met name op fijnmazige pakketdistributie en logistieke oplossingen in het business-to-business segement. Op termijn is het ook de bedoeling dat pakketten naar pakketshops gestuurd kunnen worden zodat klanten deze hier op kunnen halen. Ook zou het als tweede adres ingevuld kunnen worden, zodat een pakket dat niet kan worden afgeleverd (omdat de ontvanger niet thuis is), automatisch naar de vooraf opgegeven pakketshop gebracht wordt .

 

Uitrol naar achthonderd

Vooralsnog is het in Nederland een proef die duurt tot eind maart. In Duitsland heeft GLS al drieduizend pakketshops en staan er nog tweeduizend extra gepland. Ook Oostenrijk, Ierland, Portugal en Hongarije hebben al GLS-pakketshops. Het plan is om voor eind 2006 tweehonderd pakketshops in Nederland te hebben en begin april 2007 zo’n driehonderdvijftig. Uiteindelijk wil GLS achthonderd pakketshops in Nederland hebben.

 

Reageer op dit artikel