nieuws

Gerucht verkoop Linde heftruckdivisie houdt aan

Home

Gerucht verkoop Linde heftruckdivisie houdt aan
LindeBOC

De geruchten over de verkoop van de Linde heftruckdivisie blijven aanhouden.
Linde AG in Aschaffenburg wil deze geruchten bevestigen, noch ontkennen en onthoudt zich van verder commentaar.

Uwe Wolfinger, Linde persvoorlichter buitenland,  wil alleen ingaan op het ontstaan van het gerucht. “De overname van de Britse BOC Group door het Duitse Linde concern moet – als die al doorgaat – natuurlijk gefinancierd worden. Hoe Linde dat doet, is een interne aangelegenheid, waarover wij voorlopig geen uitspraken doen. Financiële analisten en journalisten speculeren allemaal driftig hoe Linde de overname gaat bekostigen. Daarmee hebben zij zelf het gerucht in de wereld geholpen dat overname van de BOC Group alleen gefinancierd kan worden met de verkoop van de heftruckdivisie van Linde. Dat scenario is een eigen leven gaan leiden”.

 

Bod BOC

In januari heeft Linde al een bod uitgebracht op de BOC Group. Het zou gaan om een bod van omgerekend 11 miljard euro Het bestuur van deze Britse producent van industriële gassen vond dat te weinig en verwierp dit overnamebod. ‘Linde zou met dit bod onvoldoende rekening houden met de groeimogelijkheden van BOC’, luidde het commentaar van het BOC-bestuur. De totale waarde van de industriële gasmarkt bedraagt naar schatting 53 miljard dollar. BOC heeft een marktaandeel van 13 procent, Linde van 9 procent. Air Liquide heeft 18 procent van de wereldmarkt in handen, volgens de cijfers van Linde.

 

Gratis informatiepakket Magazijntrucks

Reageer op dit artikel