nieuws

Droogijs bij koeltransport overbodig

Home

Antech analyzing technologies heeft twee nieuwe producten op de markt gebracht. Het Coldsafe verpakkingssysteem en de Verdict temperatuur- en luchtvochtigheidsmeter. Beide producten kunnen worden gebruikt bij het transporteren van medische- en farmaceutische producten, optische artikelen of voedingsmiddelen.

Droogijs bij koeltransport overbodig
Droogijs bij koeltransport overbodig

Bij het nieuwe verpakkingssysteem is droogijs niet meer nodig. Dit komt door het materiaal waar de doos van gemaakt is. Het product wordt namelijk gekoeld door twee Absolutcold koelelementen. Vervolgens wordt dit in een kartonnen doos met speciale aluminium coating geplaatst. Deze wordt bedekt met isolatieschuim, waarna het geheel in een laatste kartonnen doos wordt gestopt.

 

Kostenbesparing

Omdat droogijs niet langer nodig is, hoeft dit na 48 uur niet meer te worden vervangen. Dit levert een aanzienlijke tijdsbesparing op. Nu het ijs, dat als een gevaarlijke stof wordt gezien, overbodig is zijn extra documenten niet meer verplicht. Daarnaast zijn transportbeperkingen opgeheven. Volgens de leverancier leveren deze voordelen een besparing op tot 55 procent op de logistieke kosten.

 

Condities tijdens vervoer

Naast het verpakkingssysteem introduceerde het bedrijf ook de verdict datalogger. Met behulp van dit meetinstrument kan een rapport over de condities tijdens het vervoer gemaakt worden. De gebruiker kan de logger zo programmeren dat regelmatig de temperatuur en/of luchtvochtigheid gemeten wordt. Afhankelijk van het model is het mogelijk tot 8200 meetpunten op te nemen. Na het transport kunnen de gegevens in een pc worden opgeslagen voor analyse.

 

Info: http://www.antech.nl/

Reageer op dit artikel